top of page

Het ontstaan van Suiker & Bloem

Irene Faay, eigenaar Suiker & Bloem

Toen ik 16 was, wist ik het zeker; ik ga bakker worden! Mijn banketbakkers diploma was snel gehaald en de liefde voor het vak zat in mijn hart. Toch trok ik eerst een ander plan,  zo volgde een verhuizing naar Groningen voor de liefde en de opleiding Evenementen Organisatie. Nog een diploma op zak en een pandemie verder is het bakken nooit links blijven liggen.

Er was altijd wel een reden voor taart maar vooral voor verjaardagen had ik een goed excuus om me uit te sloven. Voor verjaardagen stonden er vaak meerdere taarten op het menu, de taart met boter en eieren, een glutenvrije taart en een plantaardige taart. Dat laatste is de reden waardoor ik nóg vaker in de keuken te vinden was. Het nieuwe experimenteren was ontzettend leuk en al snel ontstonden recepten die niet meer van botertaarten te onderscheiden waren. Vaak liet ik mensen blind proeven en de reacties waren om te smullen.

Mijn doel werd al snel: een plantaardige taart, met suiker en bloem, die nét zo lekker is als (of nóg lekkerder dan) een botertaart.

Inmiddels is dit doel behaald en ben ik steeds weer bezig met nieuwe recepten creëren, aanpassen en verbeteren. Op dit moment zijn er al een aantal top recepten waar je uit kan kiezen. Laat je me weten wat je van jouw bestelling vond?

Merel Mollema Fotografie - Irene - 6.jpg

Dit ben ik, Irene Faay - Schoonhoven. 26 jaar en woonachtig in Groningen met mijn man Tom. In augustus 2022 zijn we getrouwd in de stad Groningen, ons lievelingsplekje.

 

Naast bakken ga ik graag naar de film, naar concerten en bezoek ik met liefde een nieuwe stad. Maar in huis vind ik het ook erg leuk om bezig te zijn met onze inrichting en decoreren. De potten verf en DIY projecten vliegen Tom z'n oren om.

 

Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn en stop graag al mijn fantasie in jouw custom taart.

bottom of page